Es defineixen com a grups de treball integrats per la ciutadania, on es treballaran en una primera part les necessitats de la ciutat i en una segona es faran les propostes que milloren el conjunt de la ciutat, d’acord amb els criteris del bé comú, de la representativitat, de la inclusió, de la sostenibilitat i de la innovació.
Es duran a terme diversos tallers
- 1 a un centre de majors
- 1 al cicle formatiu de TASOC
- 5 als instituts o col·legis amb alumnes de batxiller o cicles formatius
- 1 obert a la ciutadania
Qualsevol persona empadronada a la ciutat que ho desitge pot participar en el taller obert a la ciutadania.
La inscripció al taller obert a la ciutadania serà a través de l’adreça electrònica alcoiparticipa@alcoi.org o per via telefònica al 96 553 72 02.
Es realitzaran tres sessions presencials. Les dates programades seran les següents:
1. Pressupost municipal. Tipologia de les propostes a presentar i detecció de necessitats.
Setmana del 16 al 20 de setembre
2. Recollida de propostes, debat i priorització:
Setmana del 23 al 27 de setembre
Les propostes treballades en els tallers es passaran als diferents departaments de l’Ajuntament per al seu assessorament tècnic, la qual cosa comporta la revisió d’aquestes, on es comunica la viabilitat o no de les propostes, així com la posada en comú de la reformulació realitzada pels tècnics municipals d’aquelles propostes que puguen convertir-se en viables.
3. Recepció dels informes d’assessorament informatiu de l’equip tècnic de l’Ajuntament, concreció, redisseny i priorització de les propostes.
Setmana del 4 al 8 de novembre
Les propostes que siguen seleccionades en els tallers, obtindran un segell d’autenticació i passaran a ser les primeres en la llista de votacions. No necessitaran els 50 avals.