Des de la Regidoria de Democràcia Participativa i Transparència, el Departament de Participació Ciutadana ha posat en marxa un projecte de sensibilització i foment de la Participació Ciutadana.

L’objectiu del projecte és el de donar a conèixer als més menuts/menudes què són els pressupostos participatius i que hi participen.

Propostes

INVERSIÓ:

 1. Papereres divertides: per motivar que les persones utilitzen més les papereres es proposa crear una serie de papereres divertides i que criden l’atenció per poder separar la brossa. S’ha pensat en papereres amb compartiments separats per xicles, burilles i caques.
 2. Instal·lació de taules de dibuixar jocs i antivandàliques a l’aire lliure.
 3. Il·luminació LED de passos de vianants i sensors de proximitat: col·locar un polsador als semàfors per a xiquetes i xiquets (a la seua altura) i il·luminació LED als passos de vianants.

DESPESA CORRENT:

 1. Tallers d’art urbà en les escoles per fer un mural col·laboratiu dins de la programació de la Mostra d’Art Urbà Urban Skills: proposta de realitzar murals al centre de la ciutat a partir de tallers a les escoles amb artistes d’art públic. En aquests tallers, l’alumnat generarà idees i imatges per a crear graffitis a la ciutat. Es proposa utilitzar pintures que absorbeixen el CO₂ i realitzar-lo amb el bon temps.
 2. Circuit d’educació vial en bicicleta amb monitors: el 28/10 se celebra normalment el dia sense cotxe,i seria molt convenient donar més visibilitat a aquest dia i promoure més dies per a incrementar l’ús d’aquest vehicle. Es poden organitzar eixides en horari escolar amb monitors per a ensenyar a circular, com a complement del circuit de la policia local.
 3. Tallers de sensibilització entorn a la diversitat funcional: la proposta és organitzar recorreguts per la ciutat per a posar-se en la pell de les persones amb diversitat funcional.
 4. Cel·lebració d’una Ecofira: activitat per a realitzar al voltant del dia del medi ambient, i sobretot promoure la reutilització, la segona vida i començar a parlar de la 4a R (Reclamar).
 5. Taller de bosses de tela: la proposta és recuperar la bossa de pa de tela de tota la vida amb la realització de tallers per a cosir-les.

Resultats votacions:

Les propostes sel·leccionades amb major nombre de vots son:

 • INVERSIÓ: Il·luminació LED de passos de vianants i sensors de proximitat, amb un 51.40% del total de vots.
 • DESPESA CORRENT: Tallers d’ educació vial en bicicleta amb monitors, amb un 34.90% del total de vots.

Les propostes amb el nombre de vots son les següents:

 • INVERSIÓ:
  • Papereres divertides con un 22% del total de votos.
  • Instal·lació de taules per a dibuixar jocs i antivandàliques a l’aire lliure amb un 26.60% del total de vots.
  • Il·luminació LED de passos de vianants i sensors de proximitat amb un 51.40% del total de vots.
 • DESPESA CORRENT:
  • Tallers d’ art urbà a les escoles per a fer un mural col·laboratiu dins de la programació de la Mostra d’Art Urbà ‘Urban Skills’ amb un 27.50% del total de vots.
  • Tallers d’educació vial en bicicleta amb monitors amb un total de 34.90% del total de vots.
  • Tallers de sensibilització entorn de la diversidad funcional amb un 10.10% del total de vots.
  • Celebració d’una Ecofira amb un 15.60% del total de vots.
  • Taller de bosses de tela amb un 11.90% del total de vots.